RGF Connect - GOALS viert eerste jubileum en geslaagde pilot

Het is een jaar geleden dat RGF Connect, een initiatief van ons moederbedrijf RGF Staffing, wereldwijd van start gegaan is. We kijken terug op een geslaagd jaar. Alle Nederlandse deelnemers hebben succes behaald na hun deelname aan RGF Connect - GOALS, een lokaal programma gericht op jong talent dat barrières ervaart, zoals moeite met het vinden van werk of beperkte toegang tot onderwijs.

RGF Connector Jannette van Blitterswijk vertelt over het inspirerende verhaal van deelnemer Justice: “Hij was enorm gemotiveerd, maar wist echt niet waar te beginnen. Hij was altijd als eerste aanwezig, nam zeer actief deel aan het programma en haakte nooit af. Hij heeft een verbazingwekkende persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft nu een baan en is ingeschreven voor een opleiding. We zijn nog steeds in contact met Justice en zijn erg trots op hem!"

Jobcoach Nancy Bennenk, drijvende kracht achter het programma, bespreekt in een interview met de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) alle ins & outs. “De eerste tien weken volgen de jongeren als groep een programma. Twee keer per week zijn ze intensief samen bezig. Sport is een belangrijk onderdeel. We voetballen op het terrein van Almere City, maar ook padel, squash en bootcamps maken deel uit van het programma. We willen jongeren ook fysiek activeren. Als het lichaam in shape is, heeft de geest daar ook baat bij. We geven diverse workshops, waaronder: hoe kies je een vervolgopleiding? Of: hoe organiseer je je financiën? Ook hebben we gastsprekers uitgenodigd, zoals de Nederlands kampioen kickboksen en straatartiest Frankie, die beiden hun droom werkelijkheid hebben gemaakt. Tot slot staan ook bezoeken aan bedrijven en maatschappelijke organisaties, zoals Stichting Aap op het programma.”

Wil je meer weten over dit mooie programma? Lees het hele interview op ABU.nl

Jobcoach Nancy en kandidaat Justice

Jobcoach Nancy samen met deelnemer Justice