Een restart van je carrière

logo-radboud-universiteit

WW begeleiding door USG Restart

De Radboud Universiteit vindt het belangrijk dat je jouw loopbaan duurzaam kunt voortzetten bij een nieuwe werkgever. Daarom word je bij USG Restart aangemeld voor WW begeleiding. Met de adviseur van USG Restart ga je aan de slag om je baankansen in de arbeidsmarkt optimaal te benutten.

Welkom bij USG Restart!

Werk is waardevol, voor iedereen, nu en in de toekomst. Een baan voor het leven is niet meer vanzelfsprekend. Een veranderende vraag, behoefte of ontwikkeling bij de werkgever kunnen tot resultaat hebben dat jouw baan wordt beëindigd. Met onze ruime ervaring in coaching en matchen is USG Restart jouw gids bij dit sleutelmoment in je loopbaan. 

Het WW traject is gericht op een passende nieuwe werkomgeving en waarbij we kiezen voor de kortste weg naar werk. USG Restart geeft je ondersteuning op persoonlijke wijze: transparant, praktisch en altijd op maat. Je adviseur luistert, maakt mogelijkheden inzichtelijk, maakt je wegwijs op de arbeidsmarkt, brengt je in contact met werkgevers, helpt plannen te formuleren en door te vertalen naar concrete acties.

Hoe het traject eruit ziet

Stap 1. Het intakegesprek
Het intakegesprek is een kennismaking waarin we jouw situatie, werkervaring, competenties en wensen bespreken. Ook bespreken we het doel, de werkwijze en de verwachtingen in het traject. We kijken welke aanpak het beste aansluit om jouw baankansen optimaal te benutten.
Stap 2. Testen
Na het intakegesprek maak je testen zodat je meer inzicht krijgt in je vaardigheden en baanmogelijkheden. Samen kiezen we welke assessments in het aanbod van USG Restart voor jou interessant zijn. Deze assessments geven input voor een verdieping op jouw persoons- en zoekprofiel.
Stap 3. Persoonlijk Actieplan
Na het intakegesprek en het maken van de assessments stel je samen met de adviseur een persoonlijk actieplan op. Hierin benoemen we het doel van het traject met de concrete vervolgstappen, de verwachtingen, de benodigde expertise en de benodigde tijd. Jouw persoonlijk actieplan is gedurende het traject de basis voor de aanpak in het traject.
Stap 4. Solliciteren, Netwerken en Jobhunten
Vanaf de intake staat het solliciteren centraal. Samen met de adviseur ga je actief solliciteren op passende vacatures en benut je baankansen in zowel jouw netwerk als het netwerk van USG Restart. De adviseur geeft je bij alle sollicitaties de begeleiding die jij nodig hebt!
Stap 5. Trainingen en workshop
Je kunt gebruikmaken van workshops, trainingen of speciale coaching om jouw arbeidspositie te versterken. Zo kent USG Restart workshops gericht op Slimmer Solliciteren en een training die je helpt om met een positieve mindset naar je werktoekomst te kijken.
Stap 6. Nieuwe duurzame baan
Alle gemaakte stappen in het WW traject hebben geleid tot nieuw werk waarin je je loopbaan kan voortzetten. Jouw adviseur blijft 6 maanden beschikbaar voor vragen of afstemming.

Heb je interesse?

Neem contact op met werknaarwerk@ru.nl

Onze adviseurs