Restart-werkfit

Modulaire Dienstverlening

Drie basisprincipes vormen het fundament van waaruit iedere USG Restart coach met de kandidaat werkt: een heldere spiegel, een activerende aanpak én een positieve benadering. We nemen de belevingswereld van de kandidaat als vertrekpunt en bouwen aan een gelijkwaardige respectvolle relatie.

Met onze aanpak groeit de motivatie én het vertrouwen van de kandidaat voor persoonlijke verandering. Dit is de basis voor de begeleiding die USG Restart biedt tijdens ‘Participatie Interventie‘, ‘Bevorderen Maatschappelijke Deelname’ en ‘Begeleiding bij Scholing’.

Meer over modulaire dienstverlening

We bouwen aan het vertrouwen en de intrinsieke motivatie van de kandidaat om in beweging te komen en persoonlijke verandering vorm te geven. Dit doen we door kleine betekenisvolle activiteiten samen met de kandidaat te doen. Stap voor stap komt het einddoel dichterbij. De kandidaat ervaart succes en persoonlijke groei.

De volgende 4 fasen worden doorlopen:

 1. Contact maken
 2. Veranderbereidheid
 3. Persoonlijk kompas
 4. Aan de slag

Het resultaat van de Participatie Interventie is dat de kandidaat deelneemt aan een (breder) sociaal netwerk.

De aanpak van USG Restart is gericht op het vergroten van de motivatie én het vertrouwen van de kandidaat om verandering aan te brengen in de huidige situatie. We stimuleren om in beweging te komen. Groepsactiviteiten zijn onderdeel van het traject. Groepsleren brengt meerwaarde voor deelnemers die van nature verbondenheid met elkaar voelen of deelnemers waarbij via gezamenlijke activiteit snel groepsidentiteit te creëren valt.

De volgende 4 fasen worden doorlopen:

 1. Contact maken
 2. Veranderbereidheid
 3. Persoonlijk kompas
 4. Aan de slag

Het resultaat van Bevorderen Maatschappelijke Deelname is dat de kandidaat deelneemt aan gestructureerde maatschappelijke activiteiten.

USG Restart stimuleert kandidaten om zich te ontwikkelen. Het succesvol afronden van scholing is hierin een belangrijk onderdeel. De begeleiding heeft een praktische insteek en richt zich op het behalen van goede scholingsresultaten. Tegelijkertijd reiken we ook vaardigheden aan om te leren studeren. Deze vaardigheden kunnen in de toekomst ook toegepast worden in andere leersituaties.

De volgende 4 fasen worden doorlopen:

 1. Intake
 2. Matchingsprofiel
 3. Begeleidingsplan
 4. Aan de slag
Het resultaat van Begeleiding bij Scholing is dat de opleiding succesvol is afgerond of er dat er een duidelijk beeld van de redenen van niet slagen is.

De coaches

Deze jobcoaches begeleiden de kandidaat tijdens de zoektocht naar passend nieuw werk.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop