Restart-werkfit

Naar werk

Heb je een kandidaat die zo snel mogelijk aan de slag wil in een baan waar de kandidaat blij van wordt? USG Restart heeft een groot netwerk aan bedrijven. Daarom ben je bij ons aan het juiste adres voor het vinden van een passende baan. 

Lees hier meer over hoe we te werk gaan en we de kandidaat zo snel mogelijk op weg helpen naar waardevol werk.

Hoe kan zo'n naar werk traject eruit zien?

Stap 1. Intake
Stap 2. Kompas naar werk
Stap 3. Het vinden van een baan

Meer over Naar werk

Met dat extra duwtje in de rug, krijgen we de kandidaat op de werkplek waar ze blij van worden.

Fase 1. Intake 

In de intake maakt de kandidaat kennis met de coach en bepaalt met de coach de zoekrichting naar werk. Eventueel zetten we de USG Restart Talentscan in. Het resultaat is het Talentpaspoort en is direct na afloop beschikbaar. Het geeft een overzicht van talenten, competenties, drijfveren en capaciteiten en biedt praktische handvatten voor het traject.

2. Kompas naar werk

Naar aanleiding van de uitkomst van het intakegesprek en de Talentscan wordt een re-integratieplan opgesteld. De trajectonderdelen kunnen zowel individueel als groepsgewijs worden gevolgd afhankelijk van de mogelijkheden.

De basis van het traject is “Slimmer solliciteren”. Tijdens onze sollicitatietraining doet de kandidaat inspiratie op van mede sollicitanten. De kandidaat krijgt slimme tips hoe je zo snel mogelijk aan een baan kan komen. Leert een brief schrijven en hoe je een goed gesprek voert. In onze online portal kan de kandidaat video’s vinden met belangrijke tips en tricks.

USG Restart heeft een Social Media training waar de kandidaat de mogelijkheden leert van werk zoeken via sociale media zoals LinkedIn en Facebook.

3. Het vinden van een baan 

Heeft de kandidaat een Wajong uitkering? Dan start de coach direct na de intake actief met jobhunting. Wij willen de kandidaat zo snel mogelijk op een werkplek plaatsen waar hij/zij zich verder kan ontwikkelen. Wij leren de kandidaat om zichzelf te presenteren tijdens een gesprek en laten de kandidaat meedenken over zoekrichting en werkgevers.

Heeft de kandidaat een WIA uitkering? Dan zal de coach de kandidaat helpen om zijn/haar eigen baan te vinden. We leren de kandidaat zijn/haar eigen netwerk in te zetten, geven inzicht hoe hij/zij zichzelf het beste kan presenteren en gaan daarnaast ook zelf op zoek naar geschikte banen.

USG Restart maakt deel uit van RGF Staffing en staat daarmee midden in de arbeidsmarkt van betaald werk. Naast een ruim aanbod aan werkervaringsplaatsen heeft USG Restart daardoor ook toegang tot een groot netwerk met vrijwel alle soorten vacatures. We hebben afspraken met een groot aantal (landelijke) werkgevers voor het in dienst nemen en houden van werknemers met of zonder een arbeidsbeperking en wij vervullen namens hen de werkgeversrol.

USG Restart is ook werkgever van bijzonder talent en bemiddelt mensen met een arbeidsbeperking. Bij al onze vacatures kan rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een aangepast werktempo, uitgebreider inwerktraject, begeleiding door een jobcoach en eventuele aanpassingen op de werkplek.

De coaches

Deze jobcoaches begeleiden de zoektocht naar passend nieuw werk.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop