training volgen

vitaliteit

Grip op vitaliteit is relevanter dan ooit om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Hoe laat je vitaliteit onderdeel uitmaken van je organisatie? En hoe zorg je ervoor dat elke medewerker van alle generaties energiek en met plezier hun werk kunnen blijven doen? USG Restart is de partner op het gebied van vitaliteit. Onze ervaren loopbaancoaches bieden ondersteuning in verschillende fases. Het handelen vanuit eigen regie en werkgeluk staan hierin centraal.

3 fasen van vitaliteit

USG Restart is de partner in vitaliteit. Onze dienstverlening is erop gericht maatwerk te leveren op het borgen van vitaliteit binnen een organisatie. Hierbij onderscheiden wij drie belangrijke fasen: inzicht in vitaliteit, beïnvloeden van vitaliteit en vitaliteit als onderdeel van re-integratie.

 

 

 

inzicht in vitaliteit binnen jouw organisatie

VIT scan
Doormiddel van de VIT scan bieden we medewerkers inzicht in hun eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Wij bieden jou als werkgever data over de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers, en wij geven advies en bieden tools om te werken aan een vitale organisatie met grip op stress.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

vitaliteit binnen jouw organisatie beïnvloeden

Training
We bieden de leidinggevende tools om het 'goede gesprek' te voeren met medewerkers over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid met daarin eigen regie voor de medewerker.  

Coachen 
Daarnaast kunnen wij met ons team van ervaren loopbaancoaches direct een persoonlijk traject opstarten met een medewerker. Onze loopbaancoaches vervullen een 1e loketfunctie en hebben een doorverwijsfunctie naar expertises binnen de organisatie en zetten workshops en coaching in om medewerkers te activeren op hun eigen vitaliteit.

vitaliteit als onderdeel van de re-integratie


expertise team
Re-integratie is maatwerk. USG Restart staat klaar voor jou en je medewerker met een team van ervaren loopbaancoaches, stress & burn-out coaches, wandelcoaches, vitaloog, arbeidsdeskundigen, casemanagers en arbeidsmakelaar. 
Samen zetten wij ons in om re-integratie in spoor 1 en 2 doelgericht in te zetten om toekomstig verzuim van de medewerker te voorkomen of om de medewerker te laten re-integreren in een passend werk.
.
.
.
.
.
.

hoe kan een re-integratietraject met sport eruit zien?

In dit programma combineert USG Restart re-integratie met de kracht van beweging, ondersteund door groepsdynamiek.

1. Intake en plan van aanpak
Individuele doelen in werk worden gesteld en vastgelegd in een plan van aanpak.
2. Kick-off
Binnen een groep faciliteren we een prettige kennismaking en zorgt USG Restart voor een veilige en doelgerichte omgeving. De eerste stappen in beweging.
3. coaching
coaching gesprekken en de scans worden op maat bepaald en afgenomen.
4. Training en beweging
Diverse trainingen gericht op solliciteren en activiteiten bij een voetbal, gezondheids- of fitnessclub met de focus op de opbouw van belastbaarheid door middel van de inzet van een personal coach.
5. Solliciteren en bemiddeling
De deelnemer gaat samen met de loopbaancoach en een jobhunter van USG Restart op zoek naar een nieuwe duurzame baan buiten de huidige organisatie. Te allen tijden kan de deelnemer terecht bij de loopbaanadviseur voor hulp en om te kijken welke vacatures er zijn.
6. Duurzame baan
De deelnemer heeft een nieuwe baan waarin hij/zij zijn loopbaan kan voortzetten.
002

sport en bewegen

In onze groepsgerichte aanpak is bewegen door middel van sport een onderdeel van dit programma. Bewegen is een versneller van het proces. Het versterkt het plezier en zelfvertrouwen en maakt de kandidaat bewust van zijn eigen gezondheid en vitaliteit. De kandidaat neemt deel aan individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten rond het sporten.  Het uiteindelijke doel is re-integratie van de kandidaat op een duurzame werkplek.

aanmelden of contact

Wil je weten wat USG Restart voor jouw organisatie kan betekenen of meer informatie? Dan kun je contact met ons opnemen middels onderstaand formulier. Wij informeren je dan direct over de mogelijkheden. Graag komen wij bij je langs om onze dienstverlening verder toe te lichten.

In ons privacy statement kunt je nalezen hoe de gegevens worden verwerkt.