toa-heftiba-4xe-yVFJCvw-unsplash 1

Outplacement

Een veranderende vraag, behoefte of ontwikkeling binnen je organisatie kunnen tot resultaat hebben dat je afscheid moet nemen van één of meerdere werknemers. Als goed werkgever wil je zorgen dat je mensen professionele begeleiding krijgen bij het vinden van een nieuwe baan en hun tijd bij de organisatie goed kunnen afsluiten.

USG Restart helpt met outplacementtrajecten die zijn gericht op het creëren van kansen op een nieuwe baan buiten de organisatie. We begeleiden de werknemer tijdens zijn/haar zoektocht naar passend werk. Onze loopbaancoaches ondersteunen in dit traject op persoonlijke wijze: transparant, praktisch en altijd op maat.

 

Hoe kan zo'n outplacementtraject eruit zien?

Stap 1. Intakegesprek en plan van aanpak
De eerste kennismaking met de coach. Hierin wordt de werkwijze van het traject toegelicht en worden de verwachtingen besproken.
Stap 2. Testen
In overleg met de coach krijgt de deelnemer een aantal testen. Deze testen geven inzicht in: drijfveren, persoonlijke (ontwikkel) mogelijkheden en arbeidsmarktmogelijkheden.
Stap 3. Loopbaanpad
De deelnemer leert om te gaan met veranderingen voortkomend uit het ontslag, om zo weer in zijn kracht te komen en de blik weer op de toekomst te kunnen richten.
Stap 4. Workshops Solliciteren
De deelnemer volgt een aantal workshops. De workshops zijn gericht op het verbeteren van de sollicitatie en netwerkvaardigheden.
Stap 5. Solliciteren en bemiddeling
De deelnemer gaat samen met de loopbaanadviseur en een jobhunter van USG Restart op zoek naar een nieuwe duurzame baan buiten de huidige organisatie. Ten alle tijden kan de deelnemer terecht bij de loopbaanadviseur voor hulp en om te kijken welke vacatures er zijn.
Stap 6. Nieuwe duurzame baan
Fijn! De deelnemer heeft een nieuwe baan waarin hij/zij zijn loopbaan kan voortzetten en verlaat met een goed gevoel jouw organisatie.

meer informatie

De coaches

Onze loopbaancoaches zetten je werknemer centraal, dat zorgt voor optimaal resultaat bij het begeleiden van de zoektocht naar passend nieuw werk.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop