Restart-werkgever-bijzonder-talent

Restart Carrière 

USG Restart is ook werkgever van bijzonder talent. Sinds de invoering van de Participatiewet in 2015 werven, selecteren, detacheren en begeleiden wij mensen met een arbeidsbeperking. Het doel: Een duurzame werkplek.

Als participatiepartner helpen wij bedrijven en organisaties met het vormgeven en uitvoeren van inclusiebeleid. Wil je als bedrijf of organisatie ook een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt? Is het alleen niet helemaal helder waar te beginnen en hoe dit aan te pakken? We helpen je graag op weg.

Neem contact op

 

Hoe gaat ons werving & selectieproces en het begeleiden van bijzonder talent in zijn werk?

Stap 1. Forecast en werkplekanalyse
We brengen de inhuurbehoefte in kaart op korte-, midden en lange termijn per locatie. Daarnaast maken we inzichtelijk welke functies geschikt zijn en/of welke aanpassingen nodig zijn voor bijzonder talent.
Stap 2. Adviesgesprek wervingsprofiel
We bespreken wervingsprofiel en bijbehorende arbeidsvoorwaarden. Ook adviseren we leidinggevende over de inzet van de kandidaat met bijzonder talent en scherpen we het wervingsprofiel aan, zodat het werven en selecteren realistisch en haalbaar is.
Stap 3. Werving & selectie
We maken gebruik van wervingsbronnen als: eigen jobcoach organisatie, doorplaatsen van ons werkend bestand, Gemeenten en UWV, jobcoachorganisaties van concullega’s, eigen sociale activeringsprojecten en praktijkscholen.
Stap 4: Hulp bij solliciteren
Zowel aan de leidinggevende als aan de kandidaat bieden we ondersteuning aan tijdens de sollicitatie om de talenten van de kandidaat op de juiste manier naar voren laten komen.
Stap 5: Start opdracht (proefplaatsing en detachering)
De aanvraag van de proefplaatsing bij de uitkeringsinstantie wordt gedaan. Bij goed functioneren wordt de proefplaatsing omgezet in detachering. Het juridisch werkgeverschap ligt volledig bij ons.
Stap 6: Begeleiding tijdens proefplaatsing en detachering
Onze HR-consultant begeleidt het inwerken en leert de kandidaat de werknemersvaardigheden en omgangvormen. Ook daarna blijven we contact houden en betrokken.

De voordelen

We helpen je bedrijf of organisatie aan bijzonder talent en ontzorgen van werving & selectie en de daaraan gekoppelde detachering. 

Alle voordelen op een rij 

  • Volledige administratieve ontzorging: alle administratie die het te werk stellen van mensen met een arbeidsbeperking met zich mee brengt, wordt door ons verzorgd. Wij vragen onder meer alle beschikbare subsidies en voorzieningen aan en verrekenen dit in het tarief.
  • De aanvraag van proefplaatsingen wordt door USG Restart gedaan bij de desbetreffende uitkeringsinstantie, deze proefplaatsing is kosteloos.
  • We geven, waar nodig en gewenst, voorlichting en ondersteuning aan de leidinggevende(n) binnen jouw organisatie. USG Restart heeft hiervoor een door het UWV erkende Co-Worker training ontwikkeld.
  • Onze eigen arbeidsdeskundigen helpen graag met het samenstellen en specifiek passend maken van functies specifiek voor de doelgroep.
  • Onze erkende jobcoaches begeleiden de medewerkers op de werkvloer en zijn vraagbaak voor de buddy of leidinggevende van onze medewerker.

 

De consultants & coaches

Onze consultants en jobcoaches zetten bijzonder talent centraal, waardoor ze op de juiste plek zitten bij jouw bedrijf of organisatie.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop