Restart-werkfit

Modulaire Dienstverlening

Drie basisprincipes vormen het fundament van waaruit iedere USG Restart coach met jou werkt: een heldere spiegel, een activerende aanpak én een positieve benadering. We nemen jouw belevingswereld als vertrekpunt en bouwen aan een gelijkwaardige respectvolle relatie.

Met onze aanpak groeit jouw motivatie voor én vertrouwen in je persoonlijke verandering. Dit is de basis voor de begeleiding die USG Restart biedt tijdens ‘Participatie Interventie‘ , ‘Bevorderen Maatschappelijke Deelname’ en ‘Begeleiding bij Scholing’.

USG Restart biedt jou deze dienst vanuit het UWV of jouw gemeente. Samen met jouw klantmanager en onze coach bepaal je aan welke activiteiten jij deelneemt. 

Meer over modulaire dienstverlening

We bouwen aan het vertrouwen en de intrinsieke motivatie van jou om zelf in beweging te komen en jouw persoonlijke verandering zelf vorm te geven. Dit doen we door kleine betekenisvolle activiteiten samen met jou te doen. Stap voor stap komt jouw einddoel dichterbij. Je ervaart succes en persoonlijke groei.

De volgende 4 fasen worden doorlopen:

 1. Contact maken
 2. Veranderbereidheid
 3. Persoonlijk kompas
 4. Aan de slag
Het resultaat van de Participatie Interventie is dat jij deelneemt aan een (breder) sociaal netwerk.

De aanpak van USG Restart is gericht op het vergroten van de motivatie én het vertrouwen van jou om verandering aan te brengen in je huidige situatie. We stimuleren jou om in beweging te komen. Groepsactiviteiten zijn onderdeel van het traject. Groepsleren brengt meerwaarde voor deelnemers die van nature verbondenheid met elkaar voelen of deelnemers waarbij via gezamenlijke activiteit snel groepsidentiteit te creëren valt.

De volgende 4 fasen worden doorlopen:

 1. Contact maken
 2. Veranderbereidheid
 3. Persoonlijk kompas
 4. Aan de Slag.

Het resultaat van Bevorderen Maatschappelijke Deelname is dat jij deelneemt aan gestructureerde maatschappelijke activiteiten.

USG Restart stimuleert kandidaten om zich te ontwikkelen. Het succesvol afronden van scholing is hierin een belangrijk onderdeel. De begeleiding heeft een praktische insteek en richt zich op het behalen van goede scholingsresultaten. Tegelijkertijd reiken we jou ook vaardigheden aan om te leren studeren. Deze vaardigheden kun je in de toekomst ook toepassen in andere leersituaties.

De volgende 4 fasen worden doorlopen:

 1. Intake
 2. Matchingsprofiel
 3. Begeleidingsplan
 4. Aan de Slag.
Het resultaat van Begeleiding bij Scholing is dat de opleiding succesvol is afgerond of er dat er een duidelijk beeld van de redenen van niet slagen is.

De coaches

Jouw jobcoach begeleidt je tijdens jouw zoektocht naar passend nieuw werk.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop