Restart-werkfit

Naar werk

Zoek je werk en wil je zo snel mogelijk aan de slag bij een baan waar jij blij van wordt? USG Restart heeft een groot netwerk aan bedrijven en beschikbare vacatures. Daarom ben je bij ons aan het juiste adres voor het vinden van een passende baan.

USG Restart biedt jou deze dienst vanuit het UWV of jouw gemeente. Samen met jouw klantmanager en onze coach bepaal je aan welke activiteiten jij deelneemt. 

Lees hier meer over hoe we te werk gaan en we jou zo snel mogelijk op weg helpen naar waardevol werk.

Hoe kan zo'n naar werk traject eruit zien?

Stap 1. Intake
Stap 2. Kompas naar werk
Stap 3. Het vinden van een baan

Meer over Naar werk

Met dat extra duwtje in de rug, krijgen we jou op de werkplek waar jij bij van wordt.

Fase 1. Intake 

In de intake maak je kennis met je coach en bepaalt met hem de zoekrichting naar werk. Eventueel zetten we de USG Restart Talentscan in. Het resultaat is het Talentpaspoort en is direct na afloop beschikbaar. Het geeft je een overzicht van jouw talenten, competenties, drijfveren en capaciteiten en biedt praktische handvatten voor het traject.

2. Kompas naar werk

Naar aanleiding van de uitkomst van het intakegesprek en de Talentscan wordt een re-integratieplan opgesteld. De trajectonderdelen kunnen zowel individueel als groepsgewijs worden gevolgd afhankelijk van jouw mogelijkheden.

De basis van het traject is “Slimmer solliciteren”. Tijdens onze sollicitatietraining doe je inspiratie op van mede sollicitanten. Je krijgt slimme tips hoe je zo snel mogelijk aan een baan kan komen. Je leert een brief schrijven en hoe je een goed gesprek voert. Tussen de bijeenkomsten in, kun je in ons online portal video’s terugkijken met de belangrijkste tips.

USG Restart heeft een Social Media training waar je de mogelijkheden leert van werk zoeken via sociale media zoals LinkedIn en Facebook.

3. Het vinden van een baan 

Heb je een Wajong uitkering? Dan start de coach direct na de intake actief met jobhunting. Wij willen je zo snel mogelijk op een werkplek plaatsen waar jij je verder kan ontwikkelen. Wij leren jou om jezelf te presenteren tijdens een gesprek en laten je meedenken over zoekrichting en werkgevers.

Heb je een WIA uitkering? Dan zal de coach jou helpen om je eigen baan te vinden. We leren je jouw eigen netwerk in te zetten, gaan zelf ook op zoek naar banen voor jou en geven je inzicht hoe je je goed kan presenteren.

USG Restart maakt deel uit van RGF Staffing en staat daarmee midden in de arbeidsmarkt van betaald werk. Naast een ruim aanbod aan werkervaringsplaatsen heeft USG Restart daardoor ook toegang tot een groot netwerk met vrijwel alle soorten vacatures. We hebben afspraken met een groot aantal (landelijke) werkgevers voor het in dienst nemen en houden van werknemers met of zonder een arbeidsbeperking en wij vervullen namens hen de werkgeversrol.

USG Restart is ook werkgever van bijzonder talent en bemiddelt mensen met een arbeidsbeperking. Bij al onze vacatures kan rekening worden gehouden met bijvoorbeeld een aangepast werktempo, uitgebreider inwerktraject, begeleiding door een jobcoach en eventuele aanpassingen op de werkplek.

De coaches

Jouw jobcoach begeleidt je tijdens jouw zoektocht naar passend nieuw werk.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop