Restart-naar-werk-traject

Outplacement voor werknemers

Wat de reden van je baanverlies ook is, het outplacementtraject van USG Restart helpt je kansen te creëren buiten jouw huidige organisatie. 

Ons programma voor outplacement is bedoeld voor iedereen die op dit moment een nieuwe baan of uitdaging zoekt. Bijvoorbeeld omdat je weet dat er een reorganisatie aankomt in jouw bedrijf, waardoor je niet meer op je plek zit. Maar je bent ook welkom als je al langere tijd geen werk meer hebt of omdat je al eerder je baan bent verloren. Jouw werkgever neemt samen met jou het initiatief en draagt zorg voor de kosten ervan. Wij zijn er voor je en begeleiden je, zodat je snel die nieuwe baan vindt. 

Hoe kan zo'n outplacementtraject eruit zien?

Stap 1. Intakegesprek en plan van aanpak
Je eerste kennismaking met je coach. Hierin wordt de werkwijze van het traject toegelicht en worden de verwachtingen besproken.
Stap 2. Testen
Je krijgt in overleg met je coach een aantal testen. Deze testen geven jou inzicht in: drijfveren, persoonlijke (ontwikkel) mogelijkheden en arbeidsmarktmogelijkheden.
Stap 3. Loopbaanpad
Je leert om te gaan met veranderingen voortkomend uit het ontslag, om zo weer in zijn kracht te komen en de blik weer op de toekomst te kunnen richten.
Stap 4. Workshops Solliciteren
Je neemt deel aan workshops. De workshops zijn gericht op het verbeteren van de sollicitatie en netwerkvaardigheden.
Stap 5. Solliciteren en bemiddeling
Samen met de loopbaanadviseur en een jobhunter van USG Restart ga je op zoek naar een nieuwe duurzame baan buiten jouw huidige organisatie. Je kan ten alle tijden binnen lopen bij de loopbaanadviseur voor hulp en om te kijken welke vacatures er zijn.
Stap 6. Nieuwe duurzame baan
Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe baan waarin je je loopbaan kan voortzetten.

meer informatie

De coaches

Jouw loopbaancoach begeleidt je tijdens jouw zoektocht naar passend nieuw werk.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop