Restart-re-integratie

Re-integratie na ziekte 

Vaak zijn er mogelijkheden om terug te keren in je oude functie na (langdurig) ziekteverzuim, of zijn er andere taken die bij terugkeer op de werkvloer beter bij je passen. Is dit niet het geval en kan je je oude werkzaamheden niet meer goed uitvoeren en is er ook geen functie die bij je past?

Dan kom je in aanmerking voor professionele ondersteuning bij je terugkeer naar de arbeidsmarkt. Dit wordt een re-integratietraject tweede spoor genoemd. Jouw werkgever neemt hiervoor het initiatief en draagt zorg voor de kosten ervan. Wij helpen je de juiste weg terug naar de juiste plek.

Hoe kan zo'n re-integratietraject eruit zien?

Stap 1. Intakegesprek
Je maakt kennis met onze loopbaancoach. Samen bespreken we jouw persoonlijke situatie, je loopbaan en je kansen en mogelijkheden op ander werk. We nemen jouw verwachtingen met je door en bespreken welk begeleidingstraject voor jou het best geschikt is. Regelmatig praten wij jouw werkgever bij over de voortgang.
Stap 2. Jouw kansen vergroten
Je leert hoe jij je optimaal kunt presenteren, je krijgt sollicitatietraining en diverse andere vaardigheidstrainingen. Tijdens individuele gesprekken met jouw persoonlijke loopbaancoach worden de ontwikkelingen getoetst en zo nodig bijgesteld.
Stap 3. Verkennen van de arbeidsmarkt
Het verkennen van de arbeidsmarkt is een belangrijke fase bij het vinden van een nieuwe baan. Door in contact te komen met mensen uit het werkveld van jouw keuze en online onderzoek, krijg je letterlijk inzicht in de arbeidsmarkt. Zo geef je verdieping aan jouw zoektocht en zoek je gericht naar ander werk.
Stap 4. Nieuwe duurzame baan
Alle gemaakte stappen in het traject hebben geleid tot nieuw werk waarin je jouw loopbaan kan voortzetten. Jouw coach blijft 6 maanden beschikbaar voor vragen of afstemming.

meer informatie

De duur van re-integratie is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Wel kan worden gesteld dat een re-integratie traject over het algemeen ten minste enkele maanden zal duren.

Bij re-integratie na ziekte keert iemand terug naar werk na een periode van verzuim. Dit kan uiteraard in de eigen rol zijn, maar er kan in het kader van re-integratie ook worden gekeken naar alternatieve functies binnen of buiten de eigen werkgever. Re-integratie in een rol bij een andere werkgever noemt men re-integratie in het 2e spoor of spoor 2 re-integratie. Het doel van re-integratie is het oppakken van werk in lijn met de belastbaarheid van de medewerker.

De coaches

Jouw loopbaancoach begeleidt je tijdens jouw zoektocht naar passend nieuw werk.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop