Restart-re-integratie

Re-integratie na ziekteverzuim 

Vaak zijn er mogelijkheden om terug te keren in je oude functie na (langdurig) ziekteverzuim, of zijn er andere taken die bij terugkeer op de werkvloer beter bij je passen. Is dit niet het geval en kan je je oude werkzaamheden niet meer goed uitvoeren en is er ook geen functie die bij je past?

Dan kom je in aanmerking voor professionele ondersteuning bij je terugkeer naar de arbeidsmarkt. Dit wordt een re-integratietraject tweede spoor genoemd. Jouw werkgever neemt hiervoor het initiatief en draagt zorg voor de kosten ervan. Wij helpen je de juiste weg terug naar de juiste plek.

Hoe kan zo'n re-integratietraject eruit zien?

Stap 1. Intakegesprek
Je maakt kennis met onze loopbaancoach. Samen bespreken we jouw persoonlijke situatie, je loopbaan en je kansen en mogelijkheden op ander werk. We nemen jouw verwachtingen met je door en bespreken welk begeleidingstraject voor jou het best geschikt is. Regelmatig praten wij jouw werkgever bij over de voortgang.
Stap 2. Jouw kansen vergroten
Je leert hoe jij je optimaal kunt presenteren, je krijgt sollicitatietraining en diverse andere vaardigheidstrainingen. Tijdens individuele gesprekken met de loopbaancoach worden de ontwikkelingen getoetst en zo nodig bijgesteld.
Stap 3. Verkennen van de arbeidsmarkt
Het verkennen van de arbeidsmarkt is een belangrijke fase bij het vinden van een nieuwe baan. Door in contact te komen met mensen uit het werkveld van jouw keuze en online onderzoek, krijg je letterlijk inzicht in de arbeidsmarkt. Zo geef je verdieping aan jouw zoektocht en zoek je gericht naar ander werk.

De coaches

Jouw loopbaancoach begeleidt je tijdens jouw zoektocht naar passend nieuw werk.

we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
Restart-coach-1