20220927-usg-395_website

ouders met jonge kinderen

USG Restart is gespecialiseerd in groepsprojecten gericht op het werkfit krijgen van mensen. Samen kijken we hoe werk in combinatie met de zorg voor kinderen in jouw leven past. USG Restart biedt jou deze dienst vanuit het UWV of jouw gemeente.

Tijdens dit project gaan we in groepsverband aan de slag met het regelen van kinderopvang en het maken van een persoonlijk toekomstplan. Dit is gericht op werk, opleiding of algemene levensdoelen die nodig zijn om voor jou een stabiele basis te leggen om verder te kunnen participeren in de samenleving. Alles is in die zin maatwerk en doordat je in een groep samenkomt werk je ook aan samenwerking en sociale skills. Hierdoor zet jij nog sneller stappen richting persoonlijke doelen.

Eén keer per week hebben we een bijeenkomst van ongeveer 1,5 uur. In de schoolvakanties ben je vrij.

12 maanden

samen met andere ouders

40 bijeenkomsten

6-8 deelnemers

 

 

 

 

 

Hoe ziet het project eruit?

Fase 1. Binden & Boeien
Tijdens deze fase richten we ons op het ontwikkelen en stimuleren van het groepsproces en het creëren van een veilige basis. Je bent bij alle bijeenkomsten aanwezig en neemt actief deel aan de georganiseerde activiteiten. Tijdens deze fase mogen de kinderen mee naar de bijeenkomsten.
Fase 2. Persoonlijk toekomstplan
Tijdens de tweede fase gaan we kijken welke knelpunten het werken in de weg staan en hoe je de regie over je eigen leven kunt nemen. Thema's zijn kinderopvang, het aanpassen van je dagindeling en het onderzoeken van belemmerende overtuigingen rondom ouderschap en werk. Als groep wisselen we ervaringen uit met elkaar.
Fase 3. Kompas naar werk
In deze fase maken we een persoonlijk profiel, mede op basis van de Restart Talentscan. Het persoonlijke toekomstplan wordt verder vormgegeven door feedback van de groep. Ook verkennen we in deze fase de arbeidsmarkt en oefenen we met het voeren van gesprekken met werkgevers, zodat je weet wat je kunt verwachten en goed voorbereid bent op sollicitatiegesprekken.
Fase 4. Werknemersvaardigheden
In de laatste fase van het traject zet je de eerste stap richting een nieuwe werkplek. In lijn met je mogelijkheden en je persoonlijke toekomstplan werk je op verschillende werkervaringsplekken. De concreet opgedane ervaringen in het werk staan centraal in de groepsgesprekken, zodat we kunnen leren van elkaar en elkaar kunnen stimuleren vol te houden.

meer over dit project

Fase 1: Binden & Boeien

De eerste fase gaat om het binden en opbouwen van een relatie van de coach met jou als deelnemer en onderling tussen de deelnemers. Maar bovenal moet je een veilig en vertrouwd gevoel in de groep krijgen. De eerste bijeenkomst is met de kinderen, die tijdens de eerste fase altijd mee mogen komen. Letterlijk struikelend over de buggy’s en de maxi-cosi’s wordt de gemeenschappelijke band gesmeed. De persoonlijke kennismaking wordt gekoppeld aan het moederschap en de invulling daarvan.

Doelstelling van deze fase is het ontwikkelen en stimuleren van het groepsproces en het creëren van een veilige basis. Je bent bij alle bijeenkomsten aanwezig en neemt actief deel aan de georganiseerde activiteiten. Ook gaan we aan de slag met het regelen van kinderopvang.

Fase 2: Persoonlijk toekomstplan

Tijdens de tweede fase gaan we kijken welke knelpunten het werken in de weg staan en hoe je de regie over je eigen leven kunt nemen. Thema's zijn kinderopvang, het aanpassen van je dagindeling en het onderzoeken van belemmerende overtuigingen rondom ouderschap en werk. Als groep wisselen we ervaringen uit met elkaar.  Tijdens deze fase ligt de focus op het regelen van kinderopvang. Onze jobcoaches zijn expert op het gebied van (lokale) regelgeving rondom kinderopvang en kinderopvangtoeslag en loodsen je vakkundig door dit proces heen.

Doelstelling in deze fase is het ontwikkelen van een persoonlijk toekomstplan rondom werk en zorg en het besluit om te onderzoeken of werken binnen je huidige leven past.

Fase 3 Kompas naar werk

In deze fase maken we een persoonlijk profiel, mede op basis van de Restart Talentscan. Het persoonlijke toekomstplan wordt verder vormgegeven door feedback van de groep. Ook verkennen we in deze fase de arbeidsmarkt en oefenen we met het voeren van gesprekken met werkgevers, zodat je weet wat je kunt verwachten en goed voorbereid bent op sollicitatiegesprekken.

Doelstelling in deze fase is dat je een besluit gaat nemen of werk, vrijwilligerswerk of het volgen van een opleiding onderdeel van je leven gaat uitmaken. Daarnaast heb je een persoonsprofiel gemaakt, gerelateerd aan de arbeidsmarkt. Hierin is ook de factor zorg meegenomen.

Fase 4: Werknemersvaardigheden

In de laatste fase van het traject zet je de eerste stap richting een nieuwe betaalde werkplek, vrijwilligerswerk of opleiding. In lijn met je mogelijkheden en je persoonlijke toekomstplan werk je op verschillende werkplekken. De concreet opgedane ervaringen in het werk staan centraal in de groepsgesprekken, zodat we kunnen leren van elkaar en elkaar kunnen stimuleren vol te houden.

Doelstelling in deze fase is dat je klaar bent voor de start van een traject naar betaald werk.

Ben jij:

  • Getalenteerd en kun je niet wachten om weer actief deel te nemen aan de maatschappij en/of de arbeidsmarkt?
  • Uitkeringsgerechtigd vanwege een ziekte, handicap of andere arbeidsbeperking?
  • Geregistreerd in het doelgroepregister of krijg je ondersteuning van je gemeente om te kunnen participeren in de arbeidsmarkt?

Grote kans dat jij deel mag nemen aan onze groepsprojecten!

We kiezen altijd voor een huiselijke locatie bij jou in de buurt, in de plaats waar (het grootste deel van) de deelnemers wonen.

De coaches

Alle jobcoaches zijn zelf ook werkende ouders en kunnen jou vanuit hun eigen ervaring ondersteunen.


we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop