20220927-usg-395_website

voetbalprojecten

USG Restart is gespecialiseerd in groepsprojecten gericht op het werkfit krijgen van mensen. Wij helpen je graag op weg om de stappen te zetten die voor jou nodig zijn in de richting van werk. USG Restart biedt jou deze dienst vanuit het UWV of jouw gemeente. We werken samen met een voetbalclub bij jou in de buurt.

Bij onze voetbalprojecten combineren we de kracht van sport met jobcoaching. In de kern komt iedereen in beweging, werk je aan fysieke conditie en ga je ook persoonlijke doelen stellen. Dit is gericht op werk, opleiding of algemene levensdoelen die nodig zijn om voor jou een stabiele basis te leggen om verder te kunnen participeren in de samenleving. Alles is in die zin maatwerk en doordat je in een groep samenkomt werk je ook aan samenwerking en sociale skills. Hierdoor zet jij nog sneller stappen richting persoonlijke doelen.

6 maanden

48 voetbaltrainingen

24 bijeenkomsten

12-15 deelnemers

 

 

 

Logo Willem II

Hoe ziet het project eruit?

Fase 1. Binden & Boeien
Tijdens deze fase richten we ons op het ontwikkelen en stimuleren van het groepsproces en het creëren van een veilige basis. Je bent bij alle bijeenkomsten aanwezig en neemt actief deel aan de georganiseerde activiteiten.
Fase 2. Levensplan en levensdoelen
Je gaat een concreet actieplan of levensplan ontwikkelen. Een belangrijk vraagstuk hierin is welke rol werk of scholing gaat spelen in jouw toekomst.
Fase 3. Richting waardevol werk
In deze fase maken we kennis met betaald werk, vrijwilligerswerk en de mogelijkheden omtrent het volgen van een opleiding. De bijeenkomsten zijn hier dan ook op ingericht. Je volgt bijvoorbeeld een workshop solliciteren en CV opstellen.
Fase 4. Toekomst
In de laatste fase van het traject zet je de eerste stap richting een nieuwe betaalde werkplek, vrijwilligerswerk of opleiding. Je hebt een duidelijk doel voor ogen en jouw coach begeleidt en ondersteunt je in jouw stappen naar werk of een opleiding.

Meer over het voetbalproject

Fase 1: Binden & Boeien

De eerste fase gaat om het binden en opbouwen van een relatie van de coach met jou als deelnemer en onderling tussen de deelnemers. Maar bovenal moet je een veilig en vertrouwd gevoel in de groep krijgen. Met de juiste coaching proberen we jou en de mede deelnemers positief te benaderen en behandelen waardoor jouw sociale vaardigheden zichtbaar toenemen.

Doelstelling van deze fase is het ontwikkelen en stimuleren van het groepsproces en het creëren van een veilige basis. Je bent bij alle bijeenkomsten aanwezig en neemt actief deel aan de georganiseerde activiteiten.

Fase 2: Levensdoelen

Tijdens de tweede fase ga je persoonlijke doelen bepalen en werk je daar gericht naar toe. Daarnaast blijft je actief meedoen met de groep tijdens de bijeenkomsten en op het voetbalveld tijdens de trainingen. Bewustwording is heel belangrijk is deze fase, en hier helpen we je dan ook bij. Je gaat echt een concreet actieplan of levensplan ontwikkelen. Een belangrijk vraagstuk hierin is welke rol werk of scholing gaat spelen in jouw toekomst. Hiervoor organiseren we diverse workshops.

Doelstelling in deze fase is dat je een concreet actie/levensplan ontwikkelt. 

Fase 3 Loopbaanoriëntatie

In deze fase maken we kennis met betaald werk, vrijwilligerswerk en de mogelijkheden omtrent het volgen van een opleiding. De bijeenkomsten zijn hier dan ook op ingericht. Zo komen er verschillende thema’s aan bod, denk hierbij aan een workshop solliciteren en CV opstellen. Ook komen er gastprekers langs van lokale onderwijsinstellingen of ervaringsdeskundigen.

Doelstelling in deze fase is dat je een besluit gaat nemen of betaald werk, vrijwilligerswerk of het volgen van een opleiding onderdeel van je leven gaat uitmaken.

Fase 4: Toekomst

In de laatste fase van het traject zet je de eerste stap richting een nieuwe betaalde werkplek, vrijwilligerswerk of opleiding. Je hebt een duidelijk doel voor ogen en de voetbalclub informeert, samen met USG Restart in haar zakelijk netwerk om passende werkplekken te creëren. Mocht je voor een opleiding gaan dan helpen we natuurlijk bij het aanmelden.

Na een half jaar wordt de balans opgemaakt en geven we je tips en tricks voor de toekomst zodat jouw deelname aan het voetbalproject echt van toegevoegde waarde is, ook na het afronden van het project.

Ben jij:

  • Getalenteerd en kun je niet wachten om weer actief deel te nemen aan de maatschappij en/of de arbeidsmarkt?
  • Uitkeringsgerechtigd vanwege een ziekte, handicap of andere arbeidsbeperking?
  • Geregistreerd in het doelgroepregister of krijg je ondersteuning van je gemeente om te kunnen participeren in de arbeidsmarkt?

Grote kans dat jij deel mag nemen aan onze groepsprojecten!

De coaches

Tijdens het project krijg je begeleiding van onze sportieve jobcoaches, die weten wat doorzetten is.


we zitten klaar voor je

Wil je ons spreken? Bel ons gerust of stuur een e-mail. We helpen je graag op weg.

Neem contact op
man met laptop