Outplacement op locatie

Bij USG Restart hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht en vinden we het belangrijk om dicht bij de werknemers te staan. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van jobcoaching on the job, maar ook tijdens outplacementtrajecten staan we dichtbij de werknemer door onze aanwezigheid op de werkvloer. Loopbaancoach Brett Smits vertelt hoe wij dit doen.

“Vanaf de aanvang van het mobiliteitstraject zijn we aanwezig op locatie . De eerste fase staat in het teken van een banenmarkt op eigen locatie, om te laten zien wat de mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt zijn en om werknemers te activeren. Ook richten we een loopbaancentrum in op de locatie. Hier ben ik in de eerste maanden van het traject op vaste momenten in de werkweek aanwezig.  

Laagdrempelig contact

“Aanwezigheid op de bedrijfslocatie betekent dat contact laagdrempelig is, men kan zo even binnenlopen om iets te vragen of overleggen, of om de vacatures die we op de muur hebben gehangen te bekijken. Ook is de werknemer op deze manier veel minder tijd kwijt aan gesprekken, er is immers geen reistijd.”

Ook voor Brett zelf is het fijn om op deze manier te werken. “Wij zien een outplacementtraject zien als een samenwerking. Als loopbaancoach sta je naast iemand in diens zoektocht naar de volgende stap, van werk naar werk. Het is altijd een vrijblijvende keuze om gebruik te maken van de aangeboden begeleiding, en er is geen goede of foute keuze. Alleen de best passende keuze voor de toekomst voor de werknemer. Door mijn aanwezigheid in het bedrijf voel ik me onderdeel van de organisatie, je loopt daar rond als één van hen. Werknemers zoeken me actief op, maar ook op de gang praten we elkaar bij.  Daardoor ben ik echt bij het gehele traject betrokken.

Praktische hulp

”Na verloop van tijd zetten we de vrije inloop om in 1-op-1 gesprekken, waarin we samen kijken naar wie ben je, wat wil je, en wat kan je. Daarnaast bieden we praktische hulp, zoals de groepstraining Slimmer Solliciteren, waarin je leert hoe je het beste uit de verf kunt komen in het sollicitatieproces. Ook daarin kijken we naar de individuele behoefte, zo hebben sommige werknemers al 20 jaar geen cv gemaakt en daarom wat meer ondersteuning nodig. Anderen hebben voldoende aan een paar tips, of volgen de training Netwerken en Social Media. Tijdens deze training leer je je netwerk in te zetten en uit te breiden en onder andere LinkedIn hierbij te gebruiken, om zo de arbeidskansen te vergroten.”

Samenwerking

Onze aanwezigheid op de werkvloer heeft niet alleen voordelen voor de werknemers, maar ook voor het bedrijf zelf. “We gaan echt de samenwerking aan met HR, waarbij we samen van gedachten wisselen over het proces. We ontzorgen hen volledig in alles rondom het vinden van nieuw werk, maar dat maakt ze niet minder betrokken bij de werknemers.

Uiteraard heeft elke organisatie behoefte aan specifieke invulling van outplacement, onze trajecten zijn dan ook altijd maatwerk. Wil je weten hoe outplacement persoonlijk en doelgericht ingezet kan worden binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Outplacementteam op locatieUSG Restart outplacementteam op locatie.