Een mooie samenwerking tussen de Werkcorporatie en USG Restart

Onze kandidaten worden vrij lang begeleid, ook als ze nog op de werkplek zitten. Sommige kandidaten hebben bijvoorbeeld veel tijd nodig om te wennen. Om de werkgevers te ontlasten werken wij samen met jobcoaches van USG Restart. Zij begeleiden onze kandidaten tijdens de gewenningsperiode en zorgen voor de verbinding met de werkgever.

Één van de partijen waar wij nauw mee samenwerken en ontzettend trots op zijn is de WerkCorporatie. Wat doen zij precies? En wat maakt dit zo uniek? We vroegen het aan Elisabeth de Gelder, manager bij de WerkCorporatie.

‘’De WerkCorporatie begeleidt mensen met een bijstandsuitkering en/of een arbeidsbeperking naar werk. Kandidaten komen binnen via de gemeente Noordoostpolder  (aandeelhouder van de WerkCorporatie). Iedere kandidaat is uniek en wordt gecoacht in hun eigen traject op maat. Samen met een jobcoach worden de kandidaten stap voor stap begeleid totdat zij klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. En met groot succes! Een enorme uitstroom van bijna 60% van de kandidaten met een arbeidsbeperking en ruim 40% van de kandidaten met een bijstandsuitkering werd in 2019 aan een baan geholpen. Dat is best bijzonder.

Samen met USG Restart ontlasten wij onze werkgevers

Wat ons als WerkCorporatie zo uniek maakt is dat wij heel nauw samenwerken met onze vaste partners. Wij investeren veel in relatiebeheer met onze werkgevers. Onze kandidaten worden vrij lang begeleid, ook als ze nog op de werkplek zitten. Sommige kandidaten hebben bijvoorbeeld veel tijd nodig om te wennen. Om de werkgevers te ontlasten werken wij samen met jobcoaches van USG Restart. Zij begeleiden onze kandidaten tijdens de gewenningsperiode en zorgen voor de verbinding met de werkgever.

Nauwe betrokkenheid leidt tot succes

Daarnaast helpt USG Restart ons ook met loonwaardemetingen van onze kandidaten, USG Restart stelt vast hoe productief onze kandidaten zijn. Het is een fijne samenwerking. We hebben een hele open communicatie en we zijn nauw betrokken bij elkaar. We werken samen met vaste jobcoaches van USG Restart. We weten van elkaar hoe we werken en de jobcoaches van USG Restart komen ook langs bij ons op kantoor. Deze nauwe samenwerking leidt wat ons betreft tot succes.

Een kleinere stap naar de arbeidsmarkt

Ons team, bestaande uit veertien mensen, is volledig gefocust op de re-integratie en dat maakt ons succesvol. Onlangs zijn er twee mensen van de gemeente bij ons team gekomen. Zij begeleiden kandidaten met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt die normaal in een zorgomgeving begeleid worden. Juist door deze kandidaten al binnen de muren van de WerkCorporatie te spreken verwachten wij dat de afstand tot de arbeidsmarkt kleiner wordt en zij sneller aan de slag kunnen. Zeker voor Statushouders is dat een pre, schatten wij in.

Complimenten aan onze opdrachtgevers

Waar wij ontzettend trots op zijn is ons hoge uitstroompercentage (het aantal kandidaten dat de arbeidsmarkt betreedt). In Noordoostpolder zetten ruim 250 werkgevers hun deuren open voor onze kandidaten. Het totaal aantal kandidaten dat de WerkCorporatie heeft begeleid in 2019 is 554. 107 van hen hebben een arbeidsbeperking en begeleidt de WerkCorporatie – samen met o.a. USG Restart  - op de werkplek.  Ik ben daar heel trots op.’’