Jimmy en zijn weg naar waardevol werk

Jimmy deelt zijn inspirerende succesverhaal na een traject bij USG Restart. Coaching gaf hem de begeleiding en het zelfvertrouwen om buiten zijn comfortzone te stappen en een volgende carrièrestap te maken.

Van achtbaan naar nieuwe baan

"Sinds 1 mei van dit jaar heb ik een nieuwe baan," begint Jimmy zijn verhaal. "Dit kwam na een mooi traject van ongeveer een half jaar, bij USG Restart. Daarin lag de focus voor mij op de vraag: Wat wil ik nu gaan doen? Ik ben nu dertig, ik moet nog een hele tijd werken, welke kant wil ik op? Mijn loopbaancoach, Josefien, heeft me daarbij uitgedaagd om ook buiten mijn comfortzone te gaan kijken."

Het traject dat Jimmy doorliep was als een achtbaanrit. Het bracht niet alleen professionele ontwikkeling met zich mee, maar ook een emotionele reis. "Coaching was voor mij in dit traject als een stabiele pilaar," zegt Jimmy. "In de moeilijke momenten hielp het me om stevig te blijven staan, zelfs als alles om me heen in beweging was."

Persoonlijk contact

Een van de waardevolle aspecten van het traject voor Jimmy was het persoonlijke contact met Josefien, zijn loopbaancoach. "We hadden regelmatig contact tussen de sessies door," zegt hij met trots. "Josefien stond bovenaan mijn lijstje om te bellen. Dankzij haar begeleiding ontdekte ik dat er veel meer mogelijkheden waren dan ik aanvankelijk dacht. Met de juiste begeleiding ontdekte ik dat ik meer controle had over mijn toekomst."

Een coachingstraject starten is een grote stap, geeft Jimmy toe. "Maar ik zou zeggen, doe het altijd. Je leert er ongeacht de uitkomst altijd iets van. Zelfs als je uiteindelijk een baan vindt buiten het traject, zijn de levenslessen die je opdoet onschatbaar. Ik had mijn huidige baan nooit kunnen vinden zonder dit coachingstraject."