Mijlpaal voor USG Restart: 1000e kandidaat met afstand tot de arbeidsmarkt op arbeidscontract

Vandaag hebben we een bijzondere mijlpaal bereikt met het plaatsen van de duizendste kandidaat op een passende werkplek. Op de arbeidsmarkt is een kloof ontstaan tussen openstaande vacatures en mensen die nog langs de zijlijn staan. USG Restart brengt deze twee bij elkaar door samen te kijken naar mogelijkheden en barrières weg te nemen, waarbij de kandidaat centraal staat. Eén van deze zogenaamde Restarters is Shannon, die na een succesvolle proefplaatsing bij Prénatal aan de slag gaat op een prettige en veilige werkplek, waar haar talenten het beste tot hun recht komen. We hebben haar arbeidscontract vandaag feestelijk gevierd op haar werkplek in Amersfoort.

Een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen werken, werkt beter voor iedereen. Zo geeft een baan méér dan alleen een inkomen: het vergroot je eigenwaarde, maakt het je leven interessanter en je hoofd en lichaam gezonder. Dat is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo telt Nederland ruim 1,5 miljoen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: mensen die om wat voor reden dan ook moeite hebben om een baan te vinden en uit te voeren. Tegelijkertijd kampen veel werkgevers met een groot tekort aan personeel. USG Restart biedt de oplossing voor beide vraagstukken, door organisaties te ondersteunen in het creëren van geschikte werkplekken. Hierbij neemt USG Restart in eerste instantie het werkgeverschap op zich, waarin zij alle begeleiding biedt aan de werkgever en werknemer die nodig is. In bijna alle gevallen leidt dit tot een duurzame plaatsing: 95% van de kandidaten gaat uiteindelijk over op een vast contract bij de werkgever.

“In een samenleving die vraagt om inclusiviteit en duurzame inzetbaarheid doen we er elke dag alles aan om de potentie te benutten van iedereen die wel wil werken, maar voor wie een baan niet vanzelfsprekend is”, vertelt Saskia Timmermans directeur van USG Restart. ”Samen met werkgevers gaan we op zoek naar een passende werkplek waar de talenten van onze kandidaten het beste tot hun recht komen en zich kunnen ontwikkelen. Inmiddels weten steeds meer werkgevers en werknemers de weg naar USG Restart te vinden. Timmermans: “We zetten ons dagelijks vol passie in om werkgevers en werkzoekenden bij elkaar te brengen. De plaatsing van onze duizendste kandidaat bij Prénatal is een mijlpaal voor ons. Daar zijn we trots op!”


De zoektocht naar waardevol werk

Prénatal en USG Restart werken sinds 2022 met elkaar samen. “Het doel van dit mooie partnership is het bieden van waardevol werk aan mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Dit doen we door een prettig en veilig werkklimaat te creëren waar al onze collega’s zich goed en gewaardeerd voelen”, zegt Iris Peeten-van Limpt, People & Culture Business Partner van Prénatal. “Shannon heeft haar plek als verkoopmedewerker al helemaal gevonden. We zijn erg blij dat we haar een werkplek kunnen bieden waar zij zich veilig en comfortabel voelt.”

Nadat Shannon (31) bij verschillende werkgevers had gewerkt, ontdekte zij dat ze moeite had om zich vaardigheden eigen te maken die zij nodig had om haar werk goed te kunnen doen. Dat maakte haar onzeker. Dat veranderde toen Shannon via UWV in contact kwam met USG Restart en deelnam aan een Werk Fit-traject. Samen met een jobcoach bracht ze haar talenten en drijfveren in kaart en werd een coachingsplan opgesteld. Ook werkte Shannon met haar coach aan sollicitatievaardigheden, waarna USG Restart haar werkprofiel voordroeg bij Prénatal. Na een geslaagd sollicitatiegesprek, ondersteund door haar coach, volgde een proefplaatsing. Vandaag is deze tijdens een feestelijke bijeenkomst bezegeld met een arbeidscontract. 

over saskia timmermans

Saskia Timmermans is sinds 2021 directeur van USG Restart. Haar overtuiging is dat we binnen deze arbeidsmarkt moeten kijken naar de kansen die er zijn, en niet denken in beperkingen. Leiderschap, team coaching en continu verbeteren zijn haar expertises.

Alle artikelen van Saskia