Werkfit bij FC Emmen

Al meer dan twee jaar is er een mooie samenwerking met Naoberschap United (FC Emmen), USG Restart en UWV. De deuren van FC Emmen staan open voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via sociaal partner Naoberschap United. Jos Schaart, MVO-coördinator (maatschappelijk verantwoord ondernemen) bij Naoberschap United: "Elkaar helpen, als en waar dat nodig is, dat is de manier waarop we in Drenthe met elkaar omgaan. Werk betekent een plek in de maatschappij hebben. Daarom helpen wij werkzoekenden bij het vinden van een baan. Wij kijken wat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt nodig heeft, wat bij iemand past en wat hij of zij aankan qua werkzaamheden. De projecten worden uitgevoerd door werknemers, voetballers, trainers en vrijwilligers van FC Emmen, samen met de partners van Naoberschap United."

USG Restart is gespecialiseerd in het bemiddelen naar werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gebeurt op verschillende manieren. Een voorbeeld is het WerkFit-traject. Johan Vels, mobiliteitscoach: "In dit traject helpen we de kandidaten verder. We proberen ze weer in beweging te krijgen. De basis moet goed zijn, voordat je aan het werk kan."

Eén van deze WerkFit-kandidaten is Mohammed Kallaf. Mohammed is geboren in Syrië en woont sinds vijf jaar in Nederland. Hij was kleermaker en dat werk zou hij graag weer willen doen. Een grote belemmering voor hem is dat hij de Nederlandse taal nog niet voldoende machtig is. Nu wordt hij hierin ondersteund door het Taalpunt. Een andere passie van hem is voetballen. Johan: "Het contact met Jos was snel gelegd en bij FC Emmen is hij op zijn plek! Mohammed heeft een kledingpakket van FC Emmen gekregen en loopt mee met verschillende projecten. Zo helpt hij bijvoorbeeld bij trainingen en traint hij jonge inwoners van het asielzoekerscentrum in Emmen. Op deze manier kan hij zijn taalvaardigheid oefenen en sociale contacten aangaan."

"Het is belangrijk dat kandidaten een doel hebben en in beweging worden gebracht. Het is mooi om te zien dat deze drie partijen goed samenwerken en kandidaten zo werkfit weten te maken waardoor ze meer kans hebben op een baan." Dennis van 't Hull, senior adviseur werkgeversdienstverlening.

Ben of ken jij een kandidaat die geschikt is voor dit traject neem dan contact op met Dennis van 't Hull(dennis.vanthull@uwv.nl) of Agneta Meijer, adviseur Werkgeversdiensten UWV (Agneta.Meijer@uwv.nl) of schakel direct met onze Jobcoach Johan Vels jvels@usgrestart.nl