Heracles Werkt! USG Restart, Heracles Almelo en de gemeente Almelo gaan samenwerking aan

Heracles Werkt! is een sport-/re-integratieprogramma voor alle jongeren met een participatiewet uitkering wonend in de gemeente Almelo, met een afstand tot de arbeidsmarkt. USG Restart en Heracles Almelo helpen mensen die willen werken aan hun ontwikkeling en loopbaan tijdens het werk. Maar is er ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Ook als het lastig is, doordat je langdurig buiten het arbeidsproces hebt gestaan of door beperkingen moeilijk een passende baan kunt vinden.

“Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.” Een van de vele uitspraken van Johan Cruijff. Heracles Almelo en USG Restart zorgen doormiddel van voetbal, bewegen en coaching dat kandidaten vanuit de bijstand werken aan hun toekomst.

Dit wordt gedaan door middel van een intensief traject gedurende een half jaar. USG Restart verzorgd op dinsdagen een sessie met de groep kandidaten, onder leiding van jobcoaches Marieke Verver en Christine Ledeboer. Tijdens deze sessies wordt gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling, het maken van keuzes, het ontwikkelen van vaardigheden en doelen nastreven. Gezamenlijk werken we naar een einddoel toe. Het einddoel is voor iedere kandidaat maatwerk en kan zijn een duurzame betaalde baan, een opleiding of een maatschappelijke bijdrage.

Op dinsdagen en donderdagen krijgen de kandidaten voetbaltraining, om hen te motiveren om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Deze trainingen vinden plaats op het veld in het Heracles stadion en worden verzorgd door Heracles Futsal-trainer Noël Oude Bennink. Ook op het veld wordt er naast het ontwikkelen van voetbalskills gewerkt aan het ontwikkelen van werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan vaardigheden zoals op tijd komen, kleding voor elkaar hebben, communiceren en samenwerken. 

Meer weten over onze groepsprojecten? Lees dan verder: Groepsprojecten (usgrestart.nl)