Scoren in Drenthe: Dubbele kick-off bij FC Emmen en HZVV in Hoogeveen!

Na een succesvolle pilot in 2022 wordt in 2023 voetbalproject Scoren in Drenthe voortgezet. Scoren in Drenthe is een samenwerking tussen USG Restart, de Arbeidsmarktregio Drenthe, MDT, HZVV en FC Emmen Naoberschap. Het project combineert de kracht van coaching met die van sport, beweging en samenwerking, om zo mensen werkfit te krijgen.

Wat is Scoren in Drenthe?

Het 24 weken durende programma Scoren in Drenthe is gericht op jongeren en jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit wekelijkse groepsbijeenkomsten met jobcoaches van USG Restart, waarbij onder andere workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling gevolgd worden. Ook zijn er wekelijkse (voetbal)trainingen onder leiding van FC Emmen Naoberschap. De combinatie van de groepsbijeenkomsten en de voetbaltrainingen zorgt ervoor dat deelnemers in beweging komen, samen aan hun sociale vaardigheden werken en doelen voor de toekomst stellen. Door als onderdeel van Maatschappelijke Diensttijd (MDT) gezamenlijk buurtbijdrages te bedenken en uit te voeren, zetten de deelnemers zich niet alleen in voor de maatschappij maar leren ze ook beter samen te werken. Dit is dan ook waar de focus tijdens de eerste zestien weken op ligt.

Het vervolg van het programma richt zich op de toekomst: het vinden van een passende baan, werkervaringsplek of opleiding. Zo worden er werkveldbezoeken georganiseerd, komen er gastsprekers van lokale onderwijsinstellingen en wordt er tijdens de groepsbijeenkomsten aandacht besteed aan solliciteren en het maken van een CV.

De kick-off

In januari was het zo ver voor twee groepen: Op 30 januari begonnen twintig deelnemers bij FC Emmen en op 31 januari volgde een groep van zeventien bij HZVV in Hoogeveen. Tijdens de kick-off in januari hebben de deelnemers elkaar voor het eerst ontmoet. Na een introductie was het tijd om aan de slag te gaan: Maatschappelijk voetbaltrainer van FC Emmen Naoberschap, Lars Koster, zette alle aanwezigen in beweging met een warming-up. Daarna nam Herman Rozema van USG Restart de deelnemers mee in het programma voor het komende half jaar. Na een rondleiding was het tijd voor de eerste training, waaraan alle deelnemers fanatiek meededen. Wij wensen beide groepen een sportief, leerzaam en succesvol programma toe!

Meer weten over onze groepsprojecten? Kijk dan eens verder op onze website: Groepsprojecten (usgrestart.nl)