USG Restart gaat de samenwerking aan met i-did

USG Restart en i-did hebben sinds kort hun sociale krachten gebundeld in de hoop nog meer deelnemers die nooit of lang niet gewerkt hebben een succesvolle start op de arbeidsmarkt te bieden. i-did doet dit door, samen met hun deelnemers, van oud textiel gerecycled vilt te maken. Van dit vilt worden in hun ateliers prachtige producten zoals tassen en accessoires gemaakt. De coaches van i-did blijven verantwoordelijk voor de begeleiding, het werkfit maken en het ontwikkelen van de werknemersvaardigheden van de deelnemers. De jobcoaches van USG Restart zijn vanaf nu verantwoordelijk voor de uitstroom en doorstroom van deelnemers naar de reguliere arbeidsmarkt.

Samen impact maken

De kracht van USG Restart zit 'm in het begeleiden van deelnemers bij de uitstroom naar een nieuwe baan. De jobcoaches doen met iedere deelnemer een talentscan. Aan de hand van de uitkomsten gaan ze samen op zoek naar een kansrijke baan die aansluit op de talenten van de deelnemer. Daarbij bieden ze ook de optie om te detacheren via USG Restart. Saskia Timmermans, directeur USG Restart: "Vanuit USG Restart zetten we ons dagelijks in om mensen te begeleiden op en richting een duurzame baan. Onze jarenlange ervaring en de vele plaatsingen die we al hebben gerealiseerd, maken dat we een fullservice specialist zijn op de arbeidsmarkt. Van jobcoaching, re-integratie activiteiten, detacheren van mensen met afstand tot arbeidsmarkt en diverse succesvolle werkfitprogramma’s.

We geloven in de kracht van samenwerking: samen maken we meer impact. Daarom zoeken we proactief verbinding met andere partijen. USG Restart en i-did hebben een gezamenlijk doel en vullen elkaar perfect aan."

Vliegende start

Door deze samenwerking kunnen de coaches van i-did zich volledig richten op het aantrekken van nieuwe deelnemers en de begeleiding tijdens hun traject, terwijl USG Restart de uitstroom en begeleiding achteraf op zich neemt. Een win-win situatie wat ons betreft. De deelnemers in Den Haag en Utrecht hebben al kennisgemaakt met jobcoaches Andre en Roemer van USG Restart en hebben enthousiast op hen gereageerd. We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking en kijken ernaar uit om samen nog meer impact te maken!

Michiel Dekkers van i-did en Saskia Timmermans van USG Restart
Michiel Dekkers van i-did en Saskia Timmermans van USG Restart

over saskia timmermans

Saskia Timmermans is sinds 2021 directeur van USG Restart. Haar overtuiging is dat we binnen deze arbeidsmarkt moeten kijken naar de kansen die er zijn, en niet denken in beperkingen. Leiderschap, team coaching en continu verbeteren zijn haar expertises.

Alle artikelen van Saskia