Wilma en haar weg naar waardevol werk

Het leven kan soms onverwachte wendingen nemen, en ineens sta je voor uitdagingen waar je nooit op had gerekend. Dat overkwam Wilma. In januari werd het project waar zij aan werkte stopgezet. Het vooruitzicht van werkloosheid hing in de lucht. Gelukkig bood haar werkgever haar een loopbaantraject aan via USG Restart. Wilma aarzelde niet; ze nam meteen contact op en kwam in gesprek met haar loopbaancoach, Brett.

de waarde van persoonlijke coaching

“Het hebben van een coach is ontzettend waardevol,” legt Wilma uit. “Ik begon met het maken van allerlei tests. Wat zo leuk is, is dat er verrassende dingen uit die tests komen die je misschien zelf niet had bedacht. Met de hulp van mijn coach konden we kijken welke banen bij mijn profiel pasten." Het draait hierbij allemaal om duurzaamheid. De nieuwe baan moet echt bij je passen, zodat je plezier hebt in je werk en voldoening haalt uit wat je doet. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de organisatie waar je gaat werken.

Lees ook eens: Jacolien en haar weg naar waardevol werk

Een van de waardevolle aspecten van het traject voor Wilma was de coaching die ze kreeg bij het updaten van haar cv. “Mijn cv was 20 jaar oud en zag er nu heel anders uit dan toen. Mijn coach ondersteunde me bij het maken van een cv dat opviel tussen alle andere brieven. Ik geloof dat als je werkloos wordt, je alle hulp die je kunt krijgen met beide handen moet aangrijpen. Het helpt je echt enorm.”

Loopbaancoaching helpt mensen om niet alleen een baan te vinden, maar een baan die echt bij hen past en waar ze gelukkig van worden. Het vinden van de juiste baan is als het oplossen van een puzzel. Met de juiste begeleiding kun je de stukjes op hun plaats laten vallen en een helder beeld vormen van je toekomst.