Willem ll en USG Restart slaan de handen ineen

Willem II en USG Restart slaan de handen ineen. Niemand zit toch graag op de reservebank?

In februari gaan we starten met ons project 'Fit II work'. Tijdens dit project gaan jongeren tussen de 18 en 30 jaar aan de slag met zichzelf en met elkaar. De afgelopen jaren heeft USG Restart diverse voetbalprojecten in samenwerking met betaald voetbalclubs opgezet, met hele mooie resultaten. Een club in het zuiden van Nederland ontbrak echter nog.

Eefke Houben, operationeel manager Limburg, Noord-Brabant en Zeeland vertelt: "We wilden natuurlijk heel graag ook in het zuiden een club. Willem II is heel maatschappelijk betrokken en had, samen met WSP Midden-Brabant, al langer de wens om een project richting werk op te zetten. Toen kwam USG Restart om de hoek en is het balletje - letterlijk en figuurlijk - gaan rollen. Uniek is dat niet alleen jongeren uit Tilburg mogen deelnemen, maar ook uit alle omliggende gemeentes."

"Jongeren hebben het gevoel dat ze ergens bij horen, ze leren van elkaar."


Het doel is om jongeren tussen de 18-30 jaar die momenteel geen werk hebben en moeite hebben met het vinden van een baan te ondersteunen. Dit doen we door middel van wekelijks twee voetbaltrainingen en een workshop. Door in groepsverband deel te nemen, werk je tegelijkertijd aan samenwerking en sociale vaardigheden. Zo zet je sneller stappen richting je persoonlijke doelen op het gebied van werk of een opleiding. Eefke legt uit: "Ik ben een groot voorstander van het inzetten van sport en beweging in groepsverband, om zo verandering bij iemand in gang te zetten. Jongeren hebben het gevoel dat ze ergens bij horen, ze leren van elkaar. Door te sporten wordt er ook gewerkt aan vitaliteit, iets wat in deze tijd ook erg belangrijk is."

USG Restart jobcoaches Wim Verbeek en Claudia Kraak gaan het project uitvoeren, in samenwerking met Erik Verbunt van Willem II. Op 15 en 16 januari worden er in het stadion presentaties gegeven voor alle betrokkenen, waarna we op 19 februari de kick off hebben. Woon je in (de buurt van) Tilburg en wil je graag meedoen of ken je wellicht jongeren die graag mee willen doen? Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.